Nu am mai scris de muuult timp,dar mă întorc pentru a povesti care sunt noutățile, cum s-a schimbat statutul meu de la cel de elevă a Colegiului Național Mircea cel Bătrân la cel de studentă a Facultății de Matematică și Informatică, București.
Așadar, după Bac, a urmat admiterea și bineînțeles răspunsul: ADMIS. M-am bucurat foarte mult pentru că intrasem acolo unde îmi doream, și mai mult decât atât pentru că Andreea (la Mate), Andrei, Codruț( la Info) şi Vlăduț (la Tehnologia Informației) aleseseră aceeaşi facultate (specializări diferite). Spre marea mea uimire (pentru că nici un moment nu crezusem că va fi cu putinţă una ca asta) sunt în aceeaşi grupă 134 cu Andrei şi Codruţ. Nu ştiu care a fost criteriul în funcţie de care ne-au împărţit pe grupe însă iată-ne pe toţi trei din nou colegi. În plus, cu noi mai sunt: un fost elev din Lahovari, colega mea de cameră(pentru că stau la cămin), iar ceilalţi ni s-au alăturat uşor. Aşa că m-am acomodat desul de repede cu noul grup...avem deja propriile noastre glume şi ne amuzăm pentru că nimeni dintre cei care nu sunt în grupa noastră nu ni le cunosc. (Tiby, Tiby :))))) În legătură cu căminul, am fost surprinsă într-un mod plăcut. Auzisem lucruri nu tocmai frumoase despre condiţiile care pot fi într-un astfel de loc şi mă cam temeam de cum o să pot eu să mă adaptez. Însă nu a fost cazul meu pentru că locul în care stau e foarte plăcut. Vecinii, printre care şi Andreea, colegi de grupă sau serie sunt toţi nişte persoane deosebite…suntem ca într-o mare familie.
Trecând la lucruri mai serioase, trebuie să aduc în discuţie câteva aspecte legate de noul sistem de studiu. Aşadar avem 6 materii : jumătate ţin de mate (algebră, analiză, logică matematică şi computaţională) şi jumătate de info (programare procedurală, arhitectura sistemelor de calcul, algoritmi şi structuri de date) plus un opţional (volei în cazul meu). Doar la două dintre cursuri se scrie/predă pe tablă, restul fiind pe suport electronic. Universitatea din Bucureşti deţine de asemenea o mare bibliotecă virtuală de unde studenţii la Mate-Info pot accesa foarte uşor diverse reviste în domeniu.
În ceea ce mă priveşte, intrând la această facultate, mă aşteptam să fie chiar aşa cum am găsit-o. Cu alte cuvinte, mă gândeam că o să găsesc şi materie veche (pentru că învăţăm baza şi originea informaticii, la fel şi la mate) , profesori învârstă, dar şi profesori foarte, foarte tineri, cu o mulţime de lucruri noi de arătat, dornici să ne facă să înţelegem materia respectivă. La început am avut o problemă pentru că nu ştiam mare lucru din C, iar tot ceea ce făceam era în acest limbaj de programare . Am început să învăţ şi cu ajutorul colegilor, dar şi cu cel al domnilor profesori şi am reuşit să înţeleg care sunt diferenţele (cele mai mari) dintre C şi Pascal. Cu siguranţă mai am mult de învăţat pentru că nu poţi recupera totul „peste noapte”.
Sper să revin cât mai curând …şi cu poze!