Ştiaţi că:
Oamenii pot detecta între 10 000 şi 30 000 de mirosuri diferite?
Cuvântul "parfum" provine din limba latină, pornind de la sintagma "per fumus" ce însemna "în întregime fum"?
Primul tip de parfum a fost tămâia...ea a fost descoperită de mesopotamieni încă din jurul anului 4000 înaintea erei noastre?
Cel mai persistent parfum existent se consideră a fi formula utilizată de egipteni pentru îmbălsămarea trupului lui Tutakhamon şi care conţinea printre altele smirnă şi ulei de scorţişoară? Dovada: la 3300 de ani de la moartea faraonului, la deschiderea mormântului său, arheologii au putut percepe acest parfum!
Parfumul a fost foarte apreciat în timpurile biblice: în Noul Testament cei trei magi aduceau cadouri constând în aur, smirnă şi tămâie pruncului Iisus
Gata, astăzi schimbăm salutul pascal cu altul la fel de frumos: Hristos s-a înălţat! După ce ne-am bucurat 40 de zile de Învierea Domnului, timp în care L-am simţit mai aproape de noi şi în care am fost mai buni şi mai generoşi , astăzi sărbătorim încheierea misiunii Lui Hristos pe pământ şi întoarcerea Lui acolo Sus, la Dumnezeu Tatăl. Cu alte cuvinte, dacă Naşterea semnifică începutul şi rădăcina, "Înălţarea Domnului" reprezintă sfârşitul şi culmea sărbătorilor destinate Lui.
sursa foto |
Şi parfumul lor mă trimite cu gândul departe... la vară, la vacanţă, la zilele liniştite şi la plimbările luungi...eeei, da...ştiu că suntem din nou în prag de sesiune dar Bucureştiul m-a uimit cu mulţimea lui de tei (cel puţin în locurile în care "mă învârt" eu)...ies afară şi după ce că suntem noi ameţiţi cu atâtea teme, teste, colocvii, etc, mireasma florilor de tei ne îmbată de tot...dar de data asta e o beţie dulce care te fură din realitate şi te duce, şi te tot duce...şi deodată îţi dai seama că fie ai ajuns la metrou, fie acasă, fie la facultate... şi vraja dispare...
concluzia: de câteva zile, Bucureştiul s-a transformat în "...oraşul cu floare de tei "