sâmbătă, 26 mai 2012

Un copac cu flori...


Unii trec mereu grăbiţi...şi nu văd că înfloresc...pentru ei adeseori...
Însă cei îndrăgostiţi şi copiii se opresc: Uite un copac cu flori!



Un copac cu flori, şi un colţ uitat de cer...Un copac cu flori este tot ce vă ofer...
Un copac cu flori...să vă pot îmbrăţişa...un copac cu flori...Asta este viaţa mea...



vineri, 25 mai 2012

parfumul în antichitate...

Ştiaţi că:

 Universul miraculos al parfumurilor - Evul MediuOamenii pot detecta între 10 000 şi 30 000 de mirosuri diferite?

Cuvântul "parfum" provine din limba latină, pornind de la sintagma "per fumus" ce însemna "în întregime fum"?
Primul tip de parfum a fost tămâia...ea a fost descoperită de mesopotamieni încă din jurul anului 4000 înaintea erei noastre?

Cel mai persistent parfum existent se consideră a fi formula utilizată de egipteni pentru îmbălsămarea trupului lui Tutakhamon şi care conţinea printre altele smirnă şi ulei de scorţişoară? Dovada: la 3300 de ani de la moartea faraonului, la deschiderea mormântului său, arheologii au putut percepe acest parfum!

Parfumul a fost foarte apreciat în timpurile biblice: în Noul Testament cei trei magi aduceau cadouri constând în aur, smirnă şi tămâie pruncului Iisus

Scrierile antice povestec că, atunci când l-a întâmpinat pe mare pe Marc Antoniu, Cleopatra avea o corabie de lemn de cedru, cu vele parfumate. Ea însăşi era unsă din cap până-n picioare cu uleiuri frumos mirositoare, iar pe drumul ce ducea spre palatul ei, erau aşezate vase cu tămâie aprinsă. Pereţii iatacului erau căptuşiţi cu trandafiri. Mâinile îi erau unse cu kyphi, un amestec de ulei de trandafir, şofran şi viorele, iar picioarele ei miroseau a ulei de migdale, scorţişoară, miere şi flori de portocal.

Grecii au creat primul parfum lichid bineînţeles total diferit de cel de acum. Lichidul era păstrat în sticle alungite albastre şi aurii, numite "alabastrums"

În acelaşi timp şi recipientele egiptenilor erau deosebite: făcute din "alabaster", sticlă, abanos şi porţelan. Unele erau confecţionate chiar din aur şi piatră.

Grecii şi romanii antici au învăţat despre parfumuri de la egipteni. Folosind o varietate de  miresme preparate din uleiuri volatile făcute din crini, trandafiri şi anason, au obţinut mai multe feluri de parfumuri magice.
puteţi citi mai multe pe www.venus.org.ro

joi, 24 mai 2012

Hristos s-a înălţat!!!



Gata, astăzi schimbăm salutul pascal cu altul la fel de frumos: Hristos s-a înălţat! După ce ne-am bucurat 40 de zile de Învierea Domnului, timp în care L-am simţit mai aproape de noi şi în care am fost mai buni şi mai generoşi , astăzi sărbătorim încheierea misiunii Lui Hristos pe pământ şi întoarcerea Lui acolo Sus, la Dumnezeu Tatăl. Cu alte cuvinte, dacă Naşterea semnifică începutul şi rădăcina, "Înălţarea Domnului" reprezintă sfârşitul şi culmea sărbătorilor destinate Lui.

sursa foto

Rugă de Înălţarea Domnului

Doamne, fii cu noi, rămâi cu noi,
Cei bolnavi, cei părăsiţi, cei mici,
Cei flămânzi, cei oropsiţi, cei goi...
..............................................
Autor: Jianu Liviu Florian



miercuri, 23 mai 2012

direct din natură/realitate...



(spre cămin...de fapt, exact lângă cămin)

                                                                                 

Hei, cine este pictorul care ne-a colorat atât de frumos zările, cine a ales nuanţele albastre pentru conturarea cerului, cine a făcut verzi copacii şi cine a dat luciul şi strălucirea de oglindă apelor?
Cine schimbă anotimp de anotimp culorile şi cum de toţi ceilalţi pictori imită şi imită dar niciodată nu reuşesc să atingă desăvârşita lui capodoperă? Aşadar: cine este Marele artist, cine îl cunoaşte, cui să-i mulţumim? 

marți, 22 mai 2012

Au înflorit teii...


Şi parfumul lor mă trimite cu gândul departe... la vară, la vacanţă, la zilele liniştite şi la plimbările luungi...eeei, da...ştiu că suntem din nou în prag de sesiune dar Bucureştiul m-a uimit cu mulţimea lui de tei (cel puţin în locurile în care "mă învârt" eu)...ies afară şi după ce că suntem noi ameţiţi cu atâtea teme, teste, colocvii, etc, mireasma florilor de tei ne îmbată de tot...dar de data asta e o beţie dulce care te fură din realitate şi te duce, şi te tot duce...şi deodată îţi dai seama că fie ai ajuns la metrou, fie acasă, fie la facultate... şi vraja dispare...

concluzia: de câteva zile, Bucureştiul s-a transformat în "...oraşul cu floare de tei "


 

;;