sâmbătă, 13 octombrie 2012





...pentru că e extraordinar clipul, pentru că e spectaculoasă evoluţia artistei (pe care o ador pentru naturaleţea, spontaneitatea, creativitatea şi talentul său) şi pentru că de câteva zile, întreg palierul dansează pe acorduri de  harpă şi de violină..."River flows in you".

vineri, 12 octombrie 2012

Plimbărică!

Locaţia exactă: Parc Herăstrău, Strada Elena Văcărescu, Bulevardul Aviatorilor,  Bucureşti, România, Europa Centrală (partea ei sud-estică), Emisfera de Nord, Planeta Pământ (Terra), Calea Lactee, Univers :)))


...dar, cu toată exactitatea adresei, poposim într-o altă lume, ne desprindem şi din timp şi...devenim pentru cateva ore copilaşi: statui,  vaporaş,  răţuşte, muzeu, râsete, pisoi şi bineînţeles...Cătă!! (ce i-a mai terorizat pe băieţi :)))













joi, 11 octombrie 2012

Nu mai ştim să fim femei?

...ce s-a întâmplat cu femeia care inspira poeţii şi pictorii? Unde au dispărut frumuseţea, farmecul şi misterul ei?


De mult îmi doream să abordez această temă şi uite că întâmplător am găsit un articol deosebit al Irinei Binder pe blogul ei. Mi-a plăcut foarte mult textul...parcă-mi citeam propriile gânduri, convingeri, idei şi tocmai de aceea am ales să-l fac cunoscut mai departe!

Aşadar:
"De câte ori mă uit la un film vechi, privesc cu nostalgie şi cu admiraţie femeile din trecut. Iar când privesc în prezent realizez că femeile au uitat să mai fie femei. Probabil că şi-au dorit atât de mult să fie egale bărbaţilor, încât au pierdut echilibrul.Nu mai ştiu să fie frumoase, elegante, educate, feminine, doamne.


Azi predomină nevoia de exhibiţionism şi asta o vedem în etalarea lucrurilor personale, în ţinutele chinuite, abundenţa de bijuterii opulente purtate fără sens, machiajul excesiv şi proastele maniere. 

Până şi parfumul este folosit în exces şi ales după modă. Părul este de multe ori prea roşu, prea tapat, prea încreţit, iar chipul este mutilat cu expresii false. 

Îşi doresc să fie frumoase, dar sunt vulgare. Confundă moda cu stilul şi imită tot ceea ce pare a fi popular. Se plâng că bărbaţii nu sunt capabili să le descopere frumuseţea interioară dar cu toate acestea ele îşi evidenţiază numai trupul.




Şi totuşi îşi doresc să fie elegante, admirate, femei...Uită că doar bunul simţ le ajută să nu devină ridicole prin comportament şi stil. Pentru că o femeie cu bun simţ se respectă pe sine şi îşi respectă interlocutorii.
O femeie elegantă este elegantă oricând şi oriunde fără a depune eforturi, pentru că eleganţa este parte a personalităţii sale. 

De aceea nu va fi surprinsă niciodată îmbrăcată nepotrivit sau neîngrijită. Nu va atrage atenţia printr-o atitudine zgomotoasă, nu va vorbi tare, nu va râde ca o descreierată şi nu va face scene în public. 



Va privi discret, nu se va holba şi nu va gesticula cu mişcări ample. Nu se va îmbulzi, va avea o atitudine demnă, care să impună respect, fără a da impresia de baroană. Nu va participa la discuţii care o înjosesc şi nu va răspunde la accese triviale şi grobiene.

O femeie elegantă ştie să evite situaţiile conflictuale, nu decade şi nu se expune ridicolului. Nu transformă un zvon într-un subiect de budoar şi nu o preocupă flecăreala inutilă.Nu frecventează locuri obscure doar de dragul anturajului. Ştie când, ce şi cum să vorbească. Este echilibrată, are simţul măsuriii în toate şi se respectă.

O femeie înseamnă simplitate, naturaleţe, discreţie, gingăşie, căldură, sensibilitate, frumuseţe interioară..."

;;